Gezondheid

Hoe een 8 behalen bij GPR 4.4

Het behalen van een 8 op het gebied van gezondheid vereist verschillende maatregelen en strategieën die gericht zijn op het creëren van een gezonde leefomgeving voor de gebruikers van het gebouw.

Als eerste stap moeten er gezonde binnenmilieueisen worden gesteld en gerealiseerd. Hierbij kan worden gedacht aan het zorgen voor voldoende ventilatie en luchtverversing, het vermijden van schadelijke stoffen in materialen en producten en het controleren van temperatuur en luchtvochtigheid. Daarnaast moet er aandacht zijn voor geluidsniveaus en het verminderen van omgevingsgeluid.

Ook daglicht en uitzicht zijn belangrijke factoren voor een gezonde leefomgeving. Bij het ontwerp en de inrichting van het gebouw moet daarom rekening worden gehouden met voldoende daglichttoetreding en een goed uitzicht op de omgeving. Dit kan bijvoorbeeld worden bereikt door middel van grote ramen en een open plattegrond.

Een gezonde leefstijl kan ook worden gestimuleerd door middel van een gebruiksvriendelijke indeling van het gebouw en de toepassing van bewegingsvriendelijke en ergonomische omgevingen. Denk bijvoorbeeld aan traplopen stimuleren door traplopen te promoten met mooie en uitnodigende trappen en de optimale plaatsing hiervan.

Tot slot kan een gezonde leefomgeving worden bevorderd door bij de keuze van materialen en producten rekening te houden met duurzaamheid en gezondheid. Hierbij moet worden gekeken naar de milieueffecten van productie en transport, alsmede de mogelijkheid van hergebruik van de materialen.

Neem contact met ons op om te kijken of wij samen met u een 8 kunnen halen op het hoofdstuk Gezondheid

Neem contact op.

GPR meting GPR score berekening GPR Gebouw tool GPR duurzaamheid GPR methode GPR Gemeentelijke Praktijk Richtlijn GPR rapportcijfers GPR kwaliteitslabel GPR duurzaam bouwen GPR thema's GPR energieprestatie GPR milieuwaarde GPR gezondheidsaspecten GPR gebruikskwaliteit GPR toekomstwaarde GPR Bouwbesluit GPR ambitieniveau GPR nieuwbouw GPR bestaande bouw GPR ervaringen Energie, Gebruikskwaliteit, Milieu, Toekomstwaarde, Gebruiksgemak, Gezondheid