Duurzaamheidscertificering met BREEAM.

Het BREEAM verduurzamingsproces uitgelegd.


BREEAM staat voor Building Research Establishment Environmental Assessment Method. De methode komt oorspronkelijk uit Engeland en is ontwikkeld door het Building Research Establishment (BRE). In Nederland wordt BREEAM door de Dutch Green Building Council (DGBC) beheert en zijn er speciale aangepaste richtlijnen voor Nederland, BREEAM in Nederland heet daarom formeel BREEAM-NL. BREEAM kent een Expert of Assessor. Building Revolution heeft veel ervaring met beide. Wij zorgen dat uw BREEAM project of gebouw Good, Very Good, Excellent of Outstanding wordt. BREEAM is geschikt voor o.a. kantoren, retail, scholen, industriële gebouwen, woningen, ziekenhuizen en Koel/vries hallen.

BREEAM heeft 4 soorten richtljinen.

Building Revolution is specialist in Nieuwbouw, Gebied en In-Use.

Breeam kwalificaties

BREEAM kent een aantal kwalificaties. Klik op de link voor meer uitleg en de score per richtlijn en hoe je deze certificaat score kan behalen.

Neem contact op.

Is BREEAM waardevol voor mijn bedrijf? Ontdek de voordelen

Wilt u de ecologische voetafdruk van uw bedrijf verkleinen? Zet jij je in voor duurzame ontwikkeling en draag je bij aan de Sustainable Development Goals? Is een klimaatneutraal bedrijf jouw doel? Lees verder om erachter te komen waarom gebouwen met BREEAM-certificering waarde creëren.

Op weg naar duurzame ontwikkeling
Het selecteren of ontwikkelen van duurzaam commercieel vastgoed levert een belangrijke bijdrage aan uw duurzaamheidsdoelstellingen. BREEAM-NL biedt een raamwerk om u te helpen bij het verkennen en implementeren van duurzame ontwikkeling. Het omvat aspecten als vervoer, woon-werkverkeer, biodiversiteit, afvalbeheer en watergebruik. Deze bieden kansen voor verbetering en inspiratie.

BREEAM-NL als leidraad
De BREEAM-NL-richtlijnen zijn een waardevolle gids voor het ontwerpen en ontwikkelen van gebouwen. Hierin zijn sleutelelementen verwerkt als materiaalgebruik, energiezuinigheid, binnenklimaat en onderhoudscontracten.Door deze richtlijnen te volgen, kunt u aantrekkelijk vastgoed creëren dat niet alleen voorop loopt op het gebied van duurzaamheid, maar ook voldoet aan toekomstige wetgeving.

Voordelen voor huurders en verhuurders
Als huurder profiteert u van duurzame keuzes die een directe positieve impact hebben op het milieu. Als eigenaar vergroot u de aantrekkelijkheid van uw woning voor potentiële huurders. BREEAM-NL-certificering is een waardevol kenmerk dat vertrouwen wekt en een positieve reputatie opbouwt.

Pluk de Vruchten
Door de BREEAM-NL-richtlijnen te volgen, kunt u niet alleen duurzame keuzes maken, maar ook op veel manieren winst behalen. Denk aan kostenbesparingen door efficiënt gebruik van energie, het creëren van een gezondere, productievere werkomgeving door aandacht voor het binnenklimaat en positieve merkwaarde en uitstraling.

BREEAM Nieuwbouw

BREEAM Richtlijn (BRL) 2023 Woningen

Nieuwe BREEAM-NL Keurmerk voor Nieuwbouwwoningen.
Deze BREEAM norm is onder andere voor grondgebonden woningen, appartementen maar ook grootschalig gerenoveerde woningen en appartementencomplexen.
Lees hier alles over BREEAM 2023 benieuwd naar de nieuwste standaard voor duurzaamheid in bouwprojecten?
Leer hoe BREEAM 2023 de normen verhoogt, energie-efficiëntie bevordert en bijdraagt aan een groenere toekomst.
Klik hier om alles te ontdekken over BREEAM 2023 en de voordelen voor jouw project.

Nieuwbouw kent verschillende soorten certificaten. Zie hiervoor onze aparte pagina.

BREEAM Richtlijn (BRL) 2020 Utiliteit

BREEAM Nieuwbouw maakt momenteel gebruik van de BREEAM Richtlijn (BRL) 2020. Lees hier alles over BREEAM 2020 benieuwd naar de nieuwste standaard voor duurzaamheid in bouwprojecten? Leer hoe BREEAM 2020 de normen verhoogt, energie-efficiëntie bevordert en bijdraagt aan een groenere toekomst.
Klik hier om alles te ontdekken over BREEAM 2020 en de voordelen voor jouw project.

Nieuwbouw kent verschillende soorten certificaten. Zie hiervoor onze aparte pagina.

BREEAM Richtlijn (BRL) 2014

De BREEAM Richtlijn (BRL) 2014 is gelanceerd in 2014.
Van 2014 tot en met 2020 was deze richtlijn voor alle nieuwbouw projecten.
Sinds de BRL 2020 is geïntroduceerd moeten nieuwe projecten die geregistreerd worden hiermee geregistreerd worden.
Renovatie projecten moeten wel gebruik maken van deze richtlijn en kunnen nog registreren.
Lees hier alles over de BREEAM 2014 richtlijn.

Bijvoorbeeld het Radboud met Gebouw A is Excellent begeleid door Simon Hogenstijn.

BREEAM Expert Assessor Certificaat Excellent Nijmegen Oplevering Building Revolution
BREEAM Certificaat Radboud hoofdgebouw

BREEAM In-Use

BREEAM In-Use maakt momenteel gebruik van de BREEAM Richtlijn (BRL) V6. Deze lijkt erg op de International V6. Lees alles over BREEAM In-Use V6 Benieuwd naar de laatste ontwikkelingen op het gebied van duurzaam vastgoedbeheer? Ontdek hoe BREEAM In-Use V6 de prestaties van uw gebouw kan verbeteren, de bedrijfskosten kan verlagen en een positieve impact op het milieu kan hebben.
Klik hier om alles te weten te komen over BREEAM In-Use V6 en hoe het uw gebouw naar een hoger niveau kan tillen.

In-Use kent verschillende soorten certificaten.
Zie hiervoor onze aparte pagina.

BREEAM Portfolio

De BREEAM-NL In-Use Portfolio-aanpak is ontworpen door de DGBC om het verduurzamingsproces van bestaand vastgoed te versnellen en te optimaliseren. Het stelt vastgoedeigenaren en beheerders in staat om een grotere hoeveelheid assets tegelijkertijd te certificeren, terwijl ze toch kunnen vertrouwen op de nauwkeurigheid en geloofwaardigheid van het BREEAM-NL In-Use schema.

BREEAM Gebied

BREEAM gebied maakt momenteel gebruik van de BREEAM Richtlijn  (BRL) 2018. Deze heeft maar 6 hoofdstukken in plaats van de normaliter 9 in Nieuwbouw en In-use. alles over BREEAM Gebied Vraagt ​​u zich af hoe u uw bouwprojecten en ontwikkelingen kunt verduurzamen? Lees meer over de kracht van BREEAM Gebied en hoe u hiermee duurzame, leefbare en veerkrachtige omgevingen kunt creëren. Lees meer over de voordelen, richtlijnen en kansen van BREEAM Gebied en ontdek hoe u een positieve impact kunt hebben op het milieu en uw gemeenschap.
Klik hier om alles te weten te komen over BREEAM Gebied en uw duurzaamheidsambities te realiseren.

Gebied kent verschillende soorten certificaten.

Zie hiervoor onze aparte pagina.

BREEAM Expert of Assessor

BREEAM kent een Expert of Assessor.
Building Revolution heeft veel ervaring met beide functies. De rol van BREEAM-expert en -assessor Vraagt ​​u zich af hoe u uw bouwproject naar een hoger niveau van duurzaamheid brengt? Lees meer over de belangrijkste rollen van BREEAM-experts en -assessoren. Deze professionals zijn gespecialiseerd in het evalueren en optimaliseren van duurzame bouwpraktijken. BREEAM-experts bieden diepgaande inzichten en advies om duurzaamheidspotentieel te ontsluiten, terwijl beoordelaars officiële BREEAM-certificering verstrekken. Samen begeleiden ze projecten om hogere duurzaamheidsnormen te bereiken, de impact op het milieu te verminderen en de bedrijfskosten te verlagen. Ontdek hoe een BREEAM-expert en BREEAM-assessor het verschil kunnen maken in uw bouwprojecten.

Op zoek naar een BREEAM expert klik dan hier
Op zoek naar een BREEAM Assessor klik dan hier

Wij zorgen dat uw BREEAM Project of gebouw Very Good, Excellent of Outstanding wordt.
Neem contact met ons op via onderstaand mailadres of bel ons.
For an English explanation click here

Voordelen BREEAM

Een gebouw met BREEAM heeft veel verschillende voordelen.