BREEAM Richtlijn In-Use V6

BREEAM Richtlijn V6 Utiliteitsbouw In-Use: De Nieuwe Maatstaf voor Duurzaam Gebouwbeheer

BRL V6 In-Use: Een Stap Vooruit in Duurzaam Gebouwbeheer

BREEAM (Building Research Establishment Environmental Assessment Method) is een internationaal erkend systeem voor de beoordeling van duurzaamheid in de gebouwde omgeving in Nederland door de DGBC gehanteerd. Met de recente update naar BREEAM Richtlijn V6 In-Use, zijn er belangrijke wijzigingen en verbeteringen doorgevoerd om duurzaam gebouwbeheer naar een hoger niveau te tillen. Laten we eens kijken naar de evolutie van BREEAM Richtlijn In-Use en de veranderingen ten opzichte van BRL 2016 In-Use.

Wat is BREEAM Richtlijn V6 Utiliteitsbouw In-Use?

BREEAM Richtlijn V6 In-Use is ontworpen om duurzaam gebouwbeheer te bevorderen door de prestaties van bestaande gebouwen te beoordelen en te verbeteren. Het beoordeelt verschillende aspecten, waaronder energiegebruik, waterverbruik, binnenmilieu, materialen en afvalbeheer. Deze nieuwe versie benadrukt nog sterker de behoefte aan duurzame praktijken en verantwoordelijk gebouwbeheer.

BREEAM-NL In-Use Utiliteitsbouw beoordelingsrichtlijn V6.0.0, BREEAM-NL-In-Use-Utiliteitsbouw-beoordelingsrichtlijn-V6.0.0

Belangrijkste Veranderingen en Voordelen van BREEAM Richtlijn V6 In-Use

  • Uitgebreidere Scope: BREEAM Richtlijn V6 In-Use heeft een bredere en meer gedetailleerde scope dan zijn voorganger. Het beoordeelt nu niet alleen de fysieke aspecten van gebouwen, maar ook het gedrag en de betrokkenheid van gebruikers.

  • Focus op Gezondheid en Welzijn: Deze nieuwe versie plaatst een grotere nadruk op het binnenmilieu en de gezondheid en het welzijn van de gebruikers. Het stimuleert de implementatie van maatregelen die bijdragen aan een betere leefomgeving.

  • Digitalisering en Data: BREEAM Richtlijn V6 In-Use maakt gebruik van digitale hulpmiddelen om gegevens te verzamelen en te analyseren. Dit zorgt voor meer nauwkeurige metingen en helpt bij het identificeren van optimalisatiemogelijkheden.

Verschillen tussen BREEAM Richtlijn V6 In-Use en BRL 2016 In-Use

In het algemeen geldt voor de  nieuwe richtlijn dat de bewijslast veel strenger is geworden. Daarnaast sluit deze richtlijn beter aan de op de BREEAM Nieuwbouw richtlijn 2020.

  1. Uitbreiding van Scope: BRL V6 In-Use gaat verder dan de fysieke aspecten van gebouwen en omvat gedrags- en gebruiksaspecten. Hierdoor krijgen gebruikers een grotere rol bij het behalen van duurzaamheidsdoelen.

  2. Gezondheid en Welzijn: Terwijl BRL 2016 In-Use zich richtte op energie-efficiëntie en milieuprestaties, legt BREEAM Richtlijn V6 In-Use meer nadruk op het creëren van een gezonde en comfortabele leefomgeving.

  3. Data-Driven Approach: BREEAM Richtlijn V6 In-Use maakt intensiever gebruik van digitale gegevensverzameling en -analyse, waardoor beter geïnformeerde beslissingen kunnen worden genomen voor verbeteringen.

De Weg Naar Duurzaam Gebouwbeheer met BREEAM Richtlijn V6 In-Use

BREEAM Richtlijn V6 In-Use markeert een belangrijke stap voorwaarts in duurzaam gebouwbeheer. Met zijn brede scope, focus op gebruikerswelzijn en datagestuurde aanpak, biedt het de tools en richtlijnen om gebouwen naar een hoger duurzaamheidsniveau te tillen.

Conclusie BRL V6 In-Use

BRL V6 In-Use vormt de nieuwe standaard voor duurzaam gebouwbeheer. Met zijn innovatieve benadering en nadruk op gezondheid, welzijn en data, draagt het bij aan duurzamere, gezondere en efficiëntere gebouwen. Door de overstap naar BREEAM Richtlijn V6 In-Use te overwegen, kunnen eigenaren en beheerders van gebouwen bijdragen aan een positieve impact op het milieu en de leefomgeving, terwijl ze tegelijkertijd kosten besparen en hun duurzaamheidsdoelen verwezenlijken. Onder leiding van een bekwame BREEAM Assessor en een weloverwogen strategie, bloeien projecten op in hun inzet voor milieubewustzijn en een duurzame wereld.

BREEAM heeft 4 soorten richtljinen.

Neem contact op.

Voordelen BREEAM

Een gebouw met BREEAM heeft veel verschillende voordelen.

BREEAM Awards winner 2021 hoogste niveau score niveaus certificaten Building Revolution Simon Hogenstijn scores assessor