Duurzaamheidscertificaat door middel van Duurzaamheidscertificering

Duurzaamheidscertificaat door middel van Duurzaamheidscertificering

Welke duurzaamheidscertificaten zijn er?

De volgende duurzaamheidscertificaten zijn er:

  • BREEAM
  • GPR
  • Leed

BCI en MPG gebruiken we ook veel om de duurzaamheid van gebouwen te verhogen.

Well geeft ook een certificaat, maar deze verhoogt soms zelfs het energieverbruik omdat deze focust op gezondheid.

BREEAM

Building Revolution maakt in veel projecten gebruik van BREEAM.

BREEAM staat voor Building Research Establishment Environmental Assessment Method. De methode komt oorspronkelijk uit Engeland en is ontwikkeld door het Building Research Establishment (BRE). In Nederland wordt BREEAM door de Dutch Green Building Council (DGBC) beheert en zijn er speciale aangepaste richtlijnen voor Nederland, BREEAM in Nederland heet daarom formeel BREEAM-NL.

BREEAM heeft 4 soorten richtljinen.

GPR

GPR (Gemeentelijke Praktijk Richtlijn) een geavanceerd digitaal meetinstrument, speelt een essentiële rol in het meten en evalueren van de duurzaamheid van gebouwen. Dit veelzijdige instrument is specifiek ontworpen om te voorzien in de behoeften van zowel woning- als utiliteitsbouw.

GPR Gebouw onderscheidt zich door zijn beoordeling van gebouwen aan de hand van vijf kernthema’s van duurzaamheid: energiemilieugezondheidgebruikskwaliteit en toekomstwaarde. Elk thema wordt nauwgezet geëvalueerd aan de hand van rapportcijfers die variëren op een schaal van 1 tot 10, waarbij 10 de hoogst mogelijke score is. Deze individuele scores worden gecombineerd om een allesomvattende GPR score te berekenen. Deze score wordt vervolgens vertaald naar een kwaliteitslabel dat het gebouw beloont met één tot vijf sterren. Hierbij komt één ster overeen met het niveau van het Bouwbesluit

Lees hier meer over GPR

Neem contact op.