BREEAM-NL In-Use Portfolio-aanpak: Duurzame Certificering op Schaal

Effectieve en Efficiënte Certificering voor Grotere Vastgoedportefeuilles

De BREEAM-NL In-Use Portfolio-aanpak biedt een krachtig instrument om grootschalige certificering van vastgoedportfolio’s te realiseren. Deze benadering stelt vastgoedeigenaren en beheerders in staat om op kosteneffectieve wijze grotere aantallen assets te certificeren, zonder concessies te doen aan de kwaliteit en robuustheid van het BREEAM-NL In-Use schema. Slim gebruik maken van bewijsvoering op verschillende niveaus, minder locatiebezoeken en lagere certificeringskosten maken deze aanpak bijzonder aantrekkelijk.

Wat houdt de BREEAM-NL In-Use Portfolio-aanpak in?

De BREEAM-NL In-Use Portfolio-aanpak is ontworpen door de DGBC om het verduurzamingsproces van bestaand vastgoed te versnellen en te optimaliseren. Het stelt vastgoedeigenaren en beheerders in staat om een grotere hoeveelheid assets tegelijkertijd te certificeren, terwijl ze toch kunnen vertrouwen op de nauwkeurigheid en geloofwaardigheid van het BREEAM-NL In-Use schema.

Voordelen van de BREEAM-NL In-Use Portfolio-aanpak

 • Grootschalige Beoordeling en Monitoring: Met de portfolio-aanpak kunt u op grootschalige wijze de duurzaamheidsprestaties van uw bestaande vastgoed beoordelen, monitoren en aansturen. Dit biedt waardevolle inzichten om het verduurzamingsproces effectief te leiden.
 • Uniforme Certificeringsdatum: Het certificeren van een volledige portfolio resulteert in uniforme certificeringsdata voor alle gebouwen, wat het beheer vereenvoudigt.
 • Diepgaand Inzicht: Met BREEAM-NL In-Use Portfolio krijgt u niet alleen inzicht in de duurzaamheidsprestaties van individuele gebouwen, maar ook in het bredere portfolio-niveau.
 • Efficiënter Certificeringsproces: De portfolio-aanpak leidt tot een efficiënter certificeringsproces, waarbij bewijsvoering en beoordelingen op slimme wijze worden gestroomlijnd.
 • Benchmarking: De mogelijkheid om te vergelijken met benchmarks stelt u in staat om de prestaties van uw portfolio nauwkeurig te evalueren.

Portfolio-aanpak: Basis en Jaarlijks

 • Basis Portfolio-aanpak:
  a. Om de drie jaar wordt de duurzaamheidsprestatie van het portfolio beoordeeld en gecertificeerd.
  b. Deze aanpak biedt een kosteneffectieve invulling van het certificeringsproces.
 • Jaarlijkse Portfolio-aanpak:
  a. Jaarlijks wordt de duurzaamheidsprestatie van het portfolio geüpdatet en gecertificeerd.
  b. Deze aanpak zorgt voor meer sturing en beoordeling van jaarlijkse verbeteringen.

Voorwaarden voor Toepassing van de Portfolio-aanpak

Om de BREEAM-NL In-Use Portfolio-aanpak te kunnen gebruiken, zijn er enkele belangrijke voorwaarden:

 • Er moet een zekere mate van overeenkomstigheid zijn tussen de gebouwen in het portfolio.
 • Een vertegenwoordiger van de opdrachtgever, zoals een BREEAM-NL In-Use Expert, moet aan het portfolio zijn toegewezen.
 • Het portfolio moet bestaan uit minimaal 6 assessments.

Profiteer van de BREEAM-NL In-Use Portfolio-aanpak

Met de BREEAM-NL In-Use Portfolio-aanpak kunnen vastgoedeigenaren en beheerders op een effectieve en efficiënte manier duurzaamheid integreren in hun vastgoedbeheer. De mogelijkheid om grotere aantallen assets te certificeren zonder in te boeten aan kwaliteit, gecombineerd met de voordelen van gestroomlijnde bewijsvoering en beoordelingen, maakt deze aanpak een waardevol instrument voor duurzame vooruitgang op schaal. Neem vandaag nog contact op met onze BREEAM specialisten om te ontdekken hoe de BREEAM-NL In-Use Portfolio-aanpak uw vastgoedportfolio naar een hoger duurzaamheidsniveau kan tillen.

BREEAM heeft 4 soorten richtlijnen.

Building Revolution is vooral specialist in Nieuwbouw, Gebied en In-Use.
Wij hebben verschillende portfolio’s als assessor begeleid.

Neem contact op.

BREEAM Awards winner 2021 hoogste niveau score niveaus certificaten Building Revolution Simon Hogenstijn scores assessor